Показваме на Австрия готовността ни за Шенген. Това ще стане пред

...
Показваме на Австрия готовността ни за Шенген. Това ще стане пред
Коментари Харесай

Показваме на Австрия готовността ни за Шенген

Показваме на Австрия готовността ни за Шенген. Това ще стане пред ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Той идва на публично посещаване у нас. Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Предвижда се двамата ръководители да посетят сектор от сухоземната държавна граница, където ще прегледат инженерното възпрепятстващо оборудване. Ще бъде изработен разбор и на системите за наблюдаване.

Те ще бъдат осведомени с активността на „ Гранична полиция ”, както и с контрола и ограниченията за попречване на опитите за нелегално влизане в България. Става дума за условията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство. 

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка ще посетят Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”. Заедно ще следят в действително време обработването на документите и осъществяването на граничния надзор на преминаващите транспортни средства и лица.

Председателите на парламентите на България и Австрия ще бъдат осведомени и за активността на взаимния контактен център за полицейско и митническо съдействие. Той е сред България, Гърция и Турция. 

По-късно денем ръководителят на австрийския парламент Волфганг Соботка ще постави венец пред Паметника на незнайния боец в София. 

След това ще стартира срещата на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и представители на другите парламентарни групи в 49-ото Народно заседание.

 В програмата на формалното посещаване на ръководителя на Националното заседание на Австрия Волфганг Соботка са планувани срещи. Сред тях са с президента на България Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР